Accessoires in balans met grote maten mode

Kleding maakt de man, zo luidt het gezegde, en natuurlijk ook de vrouw. Wanneer je echter een maatje meer hebt, is het vaak wat moeilijker om kleding te vinden die echt goed bij je lichaam past. Kleding die je goede kanten accentueert en op een onopvallende wijze datgene verhult wat je liever niet te veel laat zien. Heb je echter de juiste kleding gevonden, dan ben je er nog niet helemaal, want op het gebied van accessoires is er ook nog een hoop te kiezen. Denk maar eens aan sieraden, zoals horloges of kettingen, of hoeden, brillen en schoenen.

Welke accessoires moet je kiezen
Zoveel mensen, zoveel wensen, en dat is dan ook de reden dat er een enorm breed aanbod is op het gebied van accessoires. De vraag is dan ook waar je moet beginnen en wat er wel en niet bij je past. Zeker wanneer je een maatje meer hebt, is het verstandig om hier aandacht aan te besteden, want een verkeerd gekozen accessoire kan behoorlijke afbreuk doen aan een zorgvuldig geselecteerde outfit. Zo kan een vrouw met een stevige nek bijvoorbeeld beter geen ketting dragen met flinke stenen. En een breed horloge kan bij een forsere man heel goed staan, maar voor een mollige vrouw is het vaak juist weer geen goed idee.

Speel met accessoires
Een aantal missers ligt voor de hand, zoals een brede riem bij iemand met een forse buik. Maar verder is het vooral een kwestie van uitproberen en goed naar jezelf kijken. Speel met accessoires zoals hoeden en tassen, sjaaltjes en riemen, en kijk of het je figuur recht doet en je outfit op positieve wijze afmaakt. Ook schoenen kunnen een outfit maken of breken. Voor dames geldt bijvoorbeeld dat schoenen met een hak vaak iets slanker doet lijken. En als u voor donkere kleding kiest omdat dat mooi afkleedt, dan kan een kleurige schoen de boel mooi ophalen.