Basics in grote maten

Je vindt ze in iedere garderobe. Mooie basics, die gecombineerd kunnen worden met diverse outfits. Welke maat je ook hebt, een aantal goede basics in je kast is onmisbaar. Wanneer je een maatje meer hebt en moeite hebt om leuke kleding te vinden, is het zeker de moeite waard om wat aandacht te besteden aan het vinden van wat goede basisstukken voor je garderobe. Als je eenmaal een collectie mooie basics hebt, kun je daar immers lang plezier van hebben en het maakt het mixen en matchen van overige kledingstukken makkelijker. Met een paar goede basics kun je immers alle kanten op.

Hemdjes en shirtjes
Onder basics vallen in ieder geval een aantal hemdjes en shirtjes. Doorgaans gaat het om eenvoudige shirts in effen kleuren, zoals een zwart topje dat je onder verschillende blouses kunt dragen. Ook shirtjes met lange en korte mouwen mogen niet ontbreken. Kies daarbij voor shirts die je rondingen goed laten uitkomen. Bij een zware boezem kun je bijvoorbeeld beter geen hoge halzen of kollen dragen. Een V-hals of wijde hals staat dan vaak mooier. Shirtjes in effen kleuren zijn onmisbaar om te dragen onder een blazer of een vest.

Een spijkerbroek in iedere garderobe
Ook een spijkerbroek hoort in iedere garderobe aanwezig te zijn. Een goed zittende spijkerbroek, die je kunt combineren met een simpel shirtje of een nette colbert voor een casual of juist een wat nettere uitstraling. Als je stevige benen hebt, kun je kiezen voor een model met wijd uitlopende pijpen waar je benen mooi in uitkomen. Tot slot is het handig om een paar mooie leggings in je kast te hebben liggen. Deze kun je dragen onder een jurkje of tuniek. Zo creëer je in een handomdraai een mooie outfit, met basics waar je jarenlang plezier van kunt hebben.