Feestmode voor een voller figuur

Uitgenodigd worden voor een feestje is leuk, maar de voorbereiding kan nogal eens voor stress zorgen. Want wat moet je aantrekken? Naast een het dilemma over een eventuele dresscode, komt daar voor mensen met een grotere maat vaak nog een ander probleem bij: hoe vind je kleding die bij je past en die je figuur mooi uit laat komen? Het is voor sommigen al moeilijk genoeg om gewone, dagelijkse kleding te vinden, laat staan feestkleding. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer merken die ook feestkleding maken voor mensen met een maatje meer, zodat ook de voorbereiding op een avondje uit voor elk figuur een feestje op zich wordt.

De juiste jurk
Zoals ook voor gewone kleding geldt, zijn er bij het kiezen van feestkleding een aantal dingen waar je op kunt letten als je een maatje meer hebt. Zo kun je bijvoorbeeld het beste kiezen voor kleding met niet te grote prints. De kleding hoeft niet helemaal effen te zijn, maar als je een print wil, kies dan beter voor een klein print. Dames die een feestelijke jurk zoeken, kunnen letten op het model. Een jurk met een A-lijn past doorgaans het beste bij een voller figuur. Dit is een jurk die van onder de boezem wijd uitwaaiert.

Mooie accessoires
Gelukkig is er een ruim aanbod aan feestkleding in grote maten. Je outfit maak je natuurlijk af met mooie accessoires. Ook hierbij kun je rekening houden met een aantal zaken. Kies bij een voller figuur bijvoorbeeld voor grotere sierraden. Een smal armbandje kan je arm juist steviger laten lijken dan een grover model, maar overdrijf het niet. Een mooie riem kan een slanke taille accentueren. En vergeet natuurlijk de schoenen niet. Mooie hoge hakken onder een wijd uitlopende jurk geven een prachtig effect aan je figuur.