Je outfit compleet maken

Het creëren van de perfecte outfit kan aardig wat tijd vragen. Gelukkig betekent een maatje meer tegenwoordig niet meer dat je er in saaie of onflatteuze kleding bij hoeft te lopen. De grote maten mode is gevarieerd en modieus en maakt het voor ieder figuur mogelijk om een trendy look te creëren. En als je eenmaal weet waar je op moet letten en welke kleding mooi bij jouw figuur en uitstraling past, dan wordt het al een stuk eenvoudiger. Tenslotte kom je dan uit bij de accessoires, die soms een ondergeschoven kindje zijn in de outfit. Ten onrechte, want mooie accessoires maken een outfit juist helemaal af.

Sierraden en horloge
Onder accessoires vallen natuurlijk sierraden, zoals kettingen en armbanden, en horloges. Als je een maatje meer hebt, is het verstandig om goed op te letten of de sierraden die je draagt in balans zijn met je figuur. Een stevige arm lijkt nog voller als je er een fragiel horloge om doet. Een wat grover model staat vaak beter. Kettingen of een sjaaltje kun je gebruiken om een verticale lijn te creëren, die je slanker doet lijken. En een mooie riem kan een slanke taille extra nadruk geven. Maar ook hier moet je weer mee opletten. Heb je bijvoorbeeld brede heupen, dan kan een brede riem je juist weer zwaarder doen lijken.

Schoenen en tassen
Naast sierraden en horloges, kun je bij accessoires ook denken aan zaken als schoenen en tassen. Ook hierbij geldt weer dat het in balans moet zijn met je figuur en natuurlijk moet het passen bij de rest van je outfit. Schoenen met een hak kunnen je langer en slanker doen lijken. Maar een grote, grove tas kan iemand met een vol bovenlichaam bijvoorbeeld nog steviger doen lijken. Probeer dus vooral uit wat de verschillende accessoires met je figuur doen. Juist gekozen accessoires maken je outfit af en zorgen ervoor dat je jezelf op je allerbest laat zien.