Schoenen in grote maten

Wanneer je een maatje meer hebt, kan niet alleen het vinden van goed zittende en modieuze kleding een hele klus zijn, maar ook schoenen in grote maten zijn niet altijd even makkelijk te vinden. Gelukkig wordt de keus steeds ruimer en is er ook op het gebied van schoenen steeds meer te krijgen. Net als bij grote maten kleding geldt dat binnen het assortiment schoenen tegenwoordig volop mogelijkheden zijn om er trendy en modieus bij te lopen. Alleen zijn sommige mensen bang dat hun voeten erg groot lijken. Daar kun je rekening mee houden door op een paar simpele dingen te letten.

Donkere kleuren ogen kleiner
Net als bij kleding geldt bij schoenen dat donkere kleuren je figuur vaak kleiner doen lijken. Hoewel het welbekend is dat zwart afkleedt, wil dat niet zeggen dat je kleurkeuze tot alleen zwart beperkt blijft. Ook andere donkere kleuren laten je voeten kleiner ogen. Kies bijvoorbeeld voor een model in een mooie donkerblauwe tint. Daarnaast doet een broek met wijd uitlopende pijpen je voeten ook kleiner lijken, omdat de pijp dan gedeeltelijk over je voeten heen valt. Dit soort broeken passen bovendien goed bij een wat voller figuur, met als effect dat je benen slanker ogen en je voeten kleiner. Een win-win situatie dus.

Stevig en comfortabel
Zeker wanneer je wat zwaarder bent, is het ook belangrijk dat de schoen stevig is en voldoende steun biedt aan je enkels en hielen. Door bijvoorbeeld de hakken van een damesschoen extra te verstevigen, kun je er goed op lopen, zonder te zwikken. Een hoge hak kan onder een mooie jurk ook zorgen voor een optisch slanker figuur, maar je wil er wel stevig en zelfverzekerd op kunnen lopen. Tot slot moet de schoen natuurlijk comfortabel zijn. Een schoen die je voeten kleiner laat ogen, maar waar je niet lekker op loopt, is geen blijvertje. Een combinatie van comfort en functionaliteit is dan ook de beste keus.