Sporten in grote maten mode

De aanschaf van sportkleding kan voor mensen met een maatje meer nog wel eens lastig zijn. Het gebruikte materiaal is niet altijd even rekbaar en ademend, of de shirtjes zijn bijvoorbeeld erg kort waardoor je snel een blote buik laat zien. Wanneer je sportkleding gaat kopen in een grotere maat, is het dan ook van belang om te kiezen voor sportkleding die speciaal voor de grotere maten is ontworpen. Kleding die voor een kleinere maat is gemaakt, is doorgaans niet geschikt, omdat de pasvorm en het materiaalgebruik hiervan niet voldoen aan den wensen van mensen met een maatje meer.

Sportbeha
Voor de dames begint een sportoutfit met een degelijke sportbeha. Vooral als je een zware boezem hebt is het van belang om hier even goed aandacht aan te besteden. Een zware boezem kan namelijk rug- en schouderklachten geven als deze niet voldoende ondersteund wordt, en bovendien kan de boezem met het sporten ook in de weg zitten. De juiste, stevige, ondersteuning is dan ook essentieel. Speciaal voor dames met een grotere maat zijn er sportbeha’s te krijgen die gemaakt zijn van zachte materialen, met brede schouderbandjes en naadloze cups. Door inzetten van mesh te gebruiken, zijn de beha’s bovendien luchtig en ademend.

Flexibel en ademend
Ook de rest van je sportoutfit moet van ademende materialen zijn gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je optimaal kunt trainen zonder dat je drijfnat wordt van het zweet. Vooral strakke sportkleding moet gemaakt zijn van zachte materialen met vlakke naden, zodat er geen schuurplekken op de huid kunnen ontstaan. Tot slot moet de kleding genoeg ruimte bieden om vrijuit te kunnen bewegen. Het moet dus van soepele stoffen zijn gemaakt en flexibel met je meebewegen. Met de juiste outfit is sporten niet alleen leuk, maar kan je er met ieder figuur ook nog eens goed uitzien.