Tips voor mannen met een maatje meer

Wanneer je als man een grotere maat hebt dan XL, is het soms behoorlijk lastig om leuke kleding te vinden. Bij veel winkels verkopen ze geen grotere maten, en als je dan toch een winkel hebt gevonden die dat wel doet, dan laat de pasvorm vaak veel te wensen over. Want net zoals bij kleinere maten, is het ook bij grote maten mode van belang dat de kleding goed past bij je lichaam. Daarbij moet de kleding je zwakke kanten verhullen, zonder dat je jezelf hoeft te verstoppen onder veel te grote shirts en donkere kleuren. Maar hoe moet het dan wel?

Niet te groot en niet te klein
Een flinke buik verstoppen onder een oversized shirt is geen goed plan, het laat je namelijk alleen maar nog groter lijken. Een heel strak of te klein shirt daarentegen is ook niet de oplossing, want daar tekent elk lijntje zich in af en dat doet je figuur geen goed. Beter is het om de balans te zoeken en je te focussen op de sterke kanten van je lichaam. Let er bij bovenkleding verder op dat de hals en de mouwen goed zijn. Een te strakke hals maakt je forser, terwijl een te losse hals er onverzorgd uitziet. Hetzelfde geldt voor de lengte van je mouwen.

Alles draait om balans
Bij het kiezen van de juiste kleding draait het dus om balans. De juiste maat is niet oversized maar ook niet te strak en de schouders horen niet ergens halverwege de bovenarmen te zitten. Daarnaast kan grote maten mode prima in kleur gekozen worden, maar kunnen hele drukke prints beter achterwege gelaten worden. Ook accessoires moeten in balans zijn met de outfit. Dat wil zeggen dat ze een waardevolle toevoeging moeten zijn, zoals bijvoorbeeld een mooi robuust horloge om een stevige pols. Een mooie bril of zonnebril kan ook het accent verleggen van je lichaam naar je gezicht.