Trends in grote maten mode

Met een maatje meer kan het soms een hele opgave zijn om leuke kleding te vinden. Grote maten zijn nog wel te vinden, maar gewone confectiekleding die bedacht is voor een maatje 36 is vaak niet zomaar te vertalen naar een grotere maat. De verhoudingen raken dan zoek, waardoor de pasvorm niet mooi is en de kleding op de verkeerde plekken te ruim of juist te strak is. Terwijl ook een voller figuur er prachtig uit kan zien in de juiste outfit. Belangrijk bij grote maten mode is dat de kleding niet knelt maar ook niet te wijd is. Een pasvorm die je rondingen goed uit laat komen, staat doorgaans het best.

Saai en onopvallend is verleden tijd
De beste keuze voor grote maten mode is kleding die speciaal voor een voller figuur is ontworpen. Terwijl dat vroeger nogal eens betekende dat er weinig keus was en dat de kleding vaak onopvallend en saai was, is dat tegenwoordig gelukkig verleden tijd. De grote maten mode gaat namelijk gewoon met de tijd mee en volgt de trends op modegebied. Dat betekent dat je ook met een maatje meer er trendy en modieus bij kunt lopen. En trendy kleding betekent natuurlijk niet alleen een leuke top of tuniek, maar het hele pakket, van ondermode en mooie basics, tot broeken, jurken, jasjes en schoenen in grote maten.

Speciaal gemaakt voor een voller figuur
Mode voor mensen met een maatje meer wordt gelukkig steeds breder verkrijgbaar en de merken die deze kleding ontwerpen houden steeds beter rekening met de wensen van de doelgroep. Zo zijn de eisen voor grote maten kleding op het gebied van materiaalgebruik en pasvorm bijvoorbeeld heel anders dan voor kleinere maten. Ontwerpers houden daar rekening mee door bijvoorbeeld te kiezen voor lichtere, soepel vallende stoffen en het gebruik van stretch materialen. Zo is er voor elk figuur een trendy outfit te vinden.