Een zwembroek voor de man met een maatje meer

Niet alleen voor vrouwen kan het strandseizoen een hoop stress opleveren, ook mannen kunnen zich aardig onzeker voelen wanneer ze in hun zwembroek het strand op moeten. Zeker wanneer je wat forser gebouwd bent of een buikje hebt, is in je zwembroek rondlopen dan misschien ook niet iets waar je naar uitkijkt. Het strand is immers vaak een plek waar het draait om kijken en bekeken worden. Gelukkig kan je met de juiste zwembroek je onzekerheid thuislaten. Want ook al lijken alle zwembroeken op het oog misschien hetzelfde, er zit wel degelijk een groot verschil in.

Breng je lichaam in verhouding
Bij de keus voor een zwembroek geldt eigenlijk hetzelfde advies als bij alle andere kleding, namelijk dat je goed moet kijken naar je lichaam en een zwembroek moet kiezen die daarbij past, waarbij het vooral van belang is om je sterke kanten te accentueren en je zwakke kanten zo onopvallend mogelijk te verdoezelen. Let ook op de verhoudingen van je lichaam. Als je niet zo lang bent, moet je niet een zwembroek met een lange pijp kiezen die je nog korter doet lijken. En als je een stevige buik hebt, moet je die niet benadrukken door een print met een streep in de breedterichting te kiezen.

Voel je er goed in
Wanneer je een grotere maat hebt en zeker als je ook een flinke buik hebt, dan kun je het beste kiezen voor een zwembroek met een rustige print en kleur. Hoe feller en drukker de print, hoe meer de aandacht namelijk naar je buik getrokken wordt. Het beste is om te kiezen voor een short met een wat lossere pasvorm en een koordsluiting. Elastiek kan immers gaan knellen in de taille en dat doet je figuur geen goed. Maar de allerbelangrijkste regel bij de keuze voor een zwembroek is eigenlijk heel simpel: je moet je er lekker in voelen.